IBC

Jager & Zn. kan u diverse IBC’s leveren tegen gunstige condities, alle merken zijn vaak uit voorraad leverbaar.
Wij zijn leverancier van onder andere Schutz, Fustiplast, Sotralenz, Werit, Mauser en Van Leer.
Door onze continue voorraden en eigen wagenpark kan Jager & Zn. snel leveren onder kwalitatief goede omstandigheden.
Jager & Zn. bied niet alleen nieuwe maar ook RE-BUILD IBC’s, gereinigde IBC’s en tweede keus IBC’s aan.
Ook nemen wij u goederen als IBC”S, vaten en pallets graag weer mee, afhankelijk van de staat van de goederen kan hier een vergoeding tegenover staan.

Nieuwe IBC’s

Jager & Zn. kan vaak uit voorraad nieuwe IBC’s leveren van merken als o.a. Schutz, Fustiplast, Mauser, Sotralenz en Werit.
De nieuwe IBC’s zijn leverbaar in 1000 ltr, 800 ltr. en 640 ltr. in de kleuren zwart, transparant, zwart of wit.
Daarnaast zijn de IBC’s leverbaar in bovendoppen 150 mm, 225 mm. en 400 mm.
De uiloopkranen zijn leverbaar als 2″ of 3″ kranen.
Elk type IBC is leverbaar met houten pallet, stalen pallet kunststof pallet of als combi pallet.
Nieuwe IBC’s zijn inzetbaar voor alle doeleinden binnen uw logistieke processen. we kunnen ze leveren in UN gekeurd als NON-UN gekeurd.

Re-furbished IBC / Re-build IBC

Door inname van IBC’s blijven er met regelmaat goede tot zeer goede kooien over doordat de binnenblaas van de IBC vernietigd is door het niet kunnen reinigen van de ballon van de IBC’s
Om deze IBC toch nieuw leven in te blazen beschikt Jager & Zn. over de mogelijkheden om de IBC om te bouwen naar een bestaande kooi met een nieuwe blaas.
Nadat deze is omgebouwd is deze wederom inzetbaar in bijvoorbeeld de food industrie.
Deze is voordeliger aan te bieden dan een nieuwe IBC. Ook de re-build IBC is leverbaar met houten, kunststof of stalen pallet.
Verder zijn ook deze leverbaar in 150 mm. of 225 mm. bovendop en een uitloopkraan in 2″ of 3 ”

Gereinigde IBC’s (eerste keus)

Jager & Zn. beshikt over 2 reinigingsmachines waarbij jaarlijks tienduizenden IBC’s worden gereiningd tot hergebruik van de IBC’s. We maken hierbij gebruik van een lijn welke ingezet wordt voor het reiningen van IBC’s welke ingezet zijn geweest voor chemische producten en lijmen en een lijn welke alleen ingezet wordt voor IBC’s welke gebruikt zijn in de voedingsindustrie.

De lijnen zijn in aparte ruimtes geplaatst waardoor de voedings IBC’s onder hoge kwaliteiten en hygiene eisen gereinigd kunnen worden in de speciale daarvoor opgezette ruimte.

Nadat de IBC’s gereinigd zijn worden bekeken of deze geschikt is als eerste keus container waarna de IBC een lektest zal ondergaan en zal worden voorzien van een nieuwe zegel op de kraan.

Gereinigde IBC’s (tweede keus)

Nadat de IBC’s gereinigd zijn worden de IBC’s bekeken of deze inzetbaar zijn als eerste keus IBC’s.
Indien er een vlek op de binnenblaas van de IBC achterblijft welke niet te reinigen is bieden we deze aan als tweede keus IBC.
Ook deze zijn in alle varianten leverbaar zolang er tweede keus IBC’s op voorraad staan, neem hiervoor contact met ons op.

Deze IBC’s worden veelal ingezet in de lijm, verf en afval industrie.
Deze IBC’s zijn niet geschikt voor chemie of voedingsindustrie, voor voedingsindustrie willen we u graag verwijzen naar nieuwe of re-furbished / re-build IBC’s